Registruotis    Prisijungti    Forumas    Ieškoti    DUK

Pagrindinis diskusijų puslapis » Praktika » Joga

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 30 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Autogenine treniruote
 Standartinė Parašytas: 26 Bir 2010, 16:39 
Atsijungęs
Moderator

Sai ir visiem kitiem.
Man kilo ir tokia mintis, kad kazkas nesusitabdytu savo sirdies...bet kartojant teigini mano sirdis plaka ramiai, vadinasi ji plaks ramiai. As nesakiau kartoti jog mano sirdis sustoja. Vincas yra sakes tik nekartokite kad sirdis neplaka sustoja. O jei formuluosim teisingus teiginius kad ji plaka ramiai tolygiai, stipriai tai manau jai nieko neatsitiks. Aisku saikas svarbu.

Į viršų 
 Aprašymas  

Standartinė Parašytas: 26 Bir 2010, 16:43 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

O jūs tikit, kad jei kartosi „mano širdis sustoja“, tai ji ims ir sustos?

Į viršų 
 Aprašymas  

Standartinė Parašytas: 26 Bir 2010, 18:44 
Atsijungęs
Moderator

Gerai ivaldzius savitaiga-taip.
Bet pradziai reikia ismokti tai daryti :)
"Beje, pulso rodancio sirdies darba, jokiu budu negalima versti plakti greiciau arba leciau, reikia vien tik normalizuoti sirdies plakima, paveikti per vegetacine nervu sistema neteisingai valdoma sirdi"

Į viršų 
 Aprašymas  

Standartinė Parašytas: 26 Bir 2010, 20:48 
Atsijungęs
Moderator

6.punktas
Saules rezginio pratimas. Irgi butina daryti atsargiai.
Vyksta pagal savitaigos formule:
"Saules rezginyje kaupiasi maloni siluma"
Juo paveikus pilvo ertmes organus, ramybe ir poilsis dar labiau pagileja. Saules rezginys yra nerviniu lasteliu ir nervu jungiamuju grandziu mazgas. Sis nerviniu lasteliu darinys yra po diafragma ir veikia visus pilvo ertmes organus.
Kad greiciau pilvo ertmeje patirtume siluma ir sis pojutis butu intensyvesnis, galima vaizduotis, jog tarp krutinkaulio ir bambutes yra uzdeta silta pusle arba gulime siltoje vonioje, laikydami ant tos vietos ranka. Kuri laika pasipraktikave is tikruju pajuntame " sklindancia siluma", kuri atsiranda del vegetacinio poveikio isipletus pilvo ertmes kraujagyslems.
Taip pat butina daryti atsargiai. nepersistengti ir neiskreipti savitaigos formules.
Dabar zmogus jaucia save kaip sunkia silta mase. Jis yra visiskai ramus, atispalaidaves, jo kvepavimas laisvas, kraujotaka gera.

Į viršų 
 Aprašymas  

Standartinė Parašytas: 27 Bir 2010, 15:42 
Atsijungęs
Moderator

Ir septintas paskutinis punktas :)
Galvos pratimas. Taip pat daryti atsargiai.
Teiginiai: 'kakta vesoka' arba 'kakta maloniai vesi' samoningai pagrindini demesi kreipiame i galva.
Si pratima kuris is pradziu turetu trukti ne ilgiau kaip kelias sekundes, galime palengvinti isivaizduodami gaivia oro srove. Arba sakysim, tariames braukia sau per kakta dregnu ranksluosciu. Ypac primigtinai noriu perspeti, kad nenaudotumet savokos "saltis", nes klaidingi ivaizdziai gali sukelti galvos skausma.

Viskas, kas darys tam sekmes :)
Diaugiau info pasiziurekit internete arba knygose :)

Į viršų 
 Aprašymas  

Standartinė Parašytas: 08 Lie 2010, 21:21 
Prisijungęs
Vartotojo avataras

Ačiū už info, Elfe. Manau, reikės pabandyti, bent jau tas raumenų atpalaidavimo pratimas manau bus labai naudingas, nes šiaip esu fiziškai labai įsitempusi dažniausiai. Ar tokie pratimai gali padėti apskritai atsipalaiduoti taip, kad atsipalaidavimas išliktų visą laiką?
Bet su tuo širdies sustojimu tai smalsu pasidarė :)

Į viršų 
 Aprašymas  

Standartinė Parašytas: 08 Lie 2010, 22:55 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Šešėlis rašė:

Aš buvau pora kartų sustabdęs, bet ne mantrom, truputėlį kitais metodais, ir beja tik trumpam, nes greit po to kažkas įsijungia, kažkokia automatika suveikia, ir vėl pradeda plakti, tiksliau jau ne šiaip plakti, o daužytis, po to jau tik po kelių minučių vėl grįžta į normalų režimą.
Turiu omeny, kad yra kažkokia automatika, kuri veikia beveik visom aplinkybėmis, ir paprastomis mantromis, įtaiga sunkiai ją įveikt pavyktų. Bent taip manau.

Į viršų 
 Aprašymas  

Standartinė Parašytas: 12 Rgp 2010, 07:00 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

as kvepuot pamirstu, kai pradedu dusti- atsigaunu :? :? :?

Į viršų 
 Aprašymas  

Standartinė Parašytas: 12 Rgp 2010, 09:17 
Atsijungęs

mannaz rašė:
as kvepuot pamirstu, kai pradedu dusti- atsigaunu :? :? :?

Gal parsivalgei, neisimiegojai ar nera gryno ror.

Į viršų 
 Aprašymas  

Standartinė Parašytas: 12 Rgp 2010, 11:26 
Atsijungęs

Marduk rašė:
Šešėlis rašė:

Aš buvau pora kartų sustabdęs, bet ne mantrom, truputėlį kitais metodais, ir beja tik trumpam, nes greit po to kažkas įsijungia, kažkokia automatika suveikia, ir vėl pradeda plakti, tiksliau jau ne šiaip plakti, o daužytis, po to jau tik po kelių minučių vėl grįžta į normalų režimą.
Turiu omeny, kad yra kažkokia automatika, kuri veikia beveik visom aplinkybėmis, ir paprastomis mantromis, įtaiga sunkiai ją įveikt pavyktų. Bent taip manau.

cia resursinis rezimas sirdies ..marduk ..visi kas studijuoja medicina turi zinoti sita rezima ..tik pamirsau kiek veikia tas rezimas ...5 minutes ..10 m ...15 maximum kazkur

Į viršų 
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 30 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3

Pagrindinis diskusijų puslapis » Praktika » Joga

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007